Mijn verhaal

van kindertekening tot

hedendaags figuratief kunstwerk

Het prille begin

Terugblikkend op hoe het allemaal begon, werden de kiemen voor mijn liefde voor de teken- en schilderkunst in mijn jeugd gelegd. Als kind maakte ik talloze kunstwerkjes.
Wie niet trouwens?

Ik tekende en schilderde wat ik rondom mij zag.
Voorts vormde ook mijn rijke fantasiewereld een vruchtbare inspiratiebron. Van een opleiding en hedendaags figuratief werk, om nog maar te zwijgen over tentoonstellingen, was nog lang geen sprake. Mijn familie en hooguit enkele vriendinnetjes, meer mensen kregen mijn tekeningen en schilderwerkjes op dat moment nog niet te zien.

Naar de academie

Naar de kunstacademie ging ik pas op het einde van mijn twintiger jaren. In mijn zoektocht naar een rustpunt in het drukke gezinsleven met 3 kinderen keerde ik terug naar mijn voorliefde voor tekenen en schilderen. Ik zette de stap naar de kunstacademies van Aarschot en Heist-op-den-Berg. Achtereenvolgens volgde ik 8 jaar tekenkunst, 2 jaar specialisatie tekenkunst, 5 jaar schilderkunst en tot slot 2 jaar specialisatie schilderkunst. Doorheen die periode ontwikkelde ik een voorliefde voor hedendaags figuratief werk. De adviezen en aanmoedigingen van mijn leerkrachten en vooral de positieve reacties van familie en vrienden motiveerden me om met mijn werken naar buiten te treden.

“In mijn zoektocht naar een rustpunt in het drukke gezinsleven keerde ik terug naar mijn voorliefde voor tekenen en schilderen.”

Belgicart

Zo besloot ik mij in te schrijven voor Belgicart, een organisatie van het Brusselse kunstenhuis BOZAR.
Het doel van deze wedstrijd is ‘het werk van minder bekende Belgische kunstenaars ontdekken om op die manier de verborgen artistieke rijkdom van ons land te weerspiegelen’.
Begin 2020 kreeg ik het goede nieuws dat mijn werk door kunstschilder Sam Dillemans uit de meer dan 1000 inzendingen was gekozen om tentoongesteld te worden. De coronacrisis en een uitslaande brand in BOZAR strooiden echter roet in het eten. Maar uitstel bleek geen afstel.

Bozar-palais-des-beaux-arts-logo

De eerste tentoonstellingen als hedendaags figuratief kunstenaar

De Stichting IJsberg besliste de organisatie over te nemen en zo werd mijn werk in de zomer van 2021 toch aan het grote publiek getoond. Mijn ‘debuut’ was dat echter niet. In het najaar van 2020 mocht ik ook al exposeren tijdens een tentoonstelling in Cultuurcentrum Zwanenberg.

Zo ging de bal aan het rollen. Hoewel ik de grootste voldoening blijf halen uit het creëren zelf, ben ik uiteraard altijd benieuwd naar wat mijn werken losmaken bij andere mensen. Het exposeren beschouw ik als een spannend maar uiteraard heel leuk extraatje.

Een kijkje in mijn atelier